przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Mintaj soute w ketchupie

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 4 osoby
Głosów: 13
Ocena: 4.70
Składniki:
- 2 kg filetu z mintaja
- 2 kg cebuli
- 4 jajka
- 1 słoik ketchupu (740g koniecznie pikantny Włocławek)
- mąka do obtaczania
- olej do smażenia
- przyprawy: vegeta, sól, pieprz

Opis przygotowania:
Jajka roztrzepujemy z odrobiną soli. Filety kroimy na małe kawałki (2-3cm) przyprawiamy i zanurzamy w jajku, a później w mące. Smażymy na złoty kolor. Zostawiamy do wystudzenia. Cebulę kroimy w półksiężyce lekko solimy i smażymy na ciemnozłoty kolor. Dajemy na sito aby pozbyć się nadmiaru oleju. Mieszamy z ketchupem. W misce lub w naczyniu, w którym będzie podane, układamy warstwowo na spód ketchup, ryba, ketchup, ryba, ketchup. Wstawiamy do lodówki na 6h.
Opis / Uwagi:
Osobiście bardzo lubię ten sos i robię go x 2. Rybę należy obtaczać w mące bezpośrednio przed wrzuceniem na tłuszcz.
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  zyry69
Przepis czytano już 5622 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin