przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Mleczaje w sosie serowym

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 200 g mleczaja smacznego
- 350 g ementalera
- 50 g masła
- 1 szkl. mleka
- 4 żółtka
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Utarty ser, pieprz, żółtka i mleko miksować przez 2 min. Mieszając ogrzewać w kąpieli wodnej, aż powstanie gładki sos. Osolić, dodać uduszone, pokrojone w kostkę grzyby. Ogrzewać jeszcze 5 min. Podawać na gorąco z pieczywem.
Przepis czytano już 4612 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin