Nadziewane awokado |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 250 g obranych krabów
- 100 ml soku z limetek
- 1 obrany pomidor
- 1 strąk zielonej papryki
- 8 wypestkowanych zielonych oliwek
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku 1 - 2 wypestkowane chiles jalapeńos
- sól
- czarny pieprz
- 2 dojrzałe awokado
|
Opis przygotowania: Kraby wymieszać z sokiem z limetek i wstawić na 2 - 3 h do lodówki. Pomidora, paprykę i oliwki pokroić w drobną kostkę, a cebulę i czosnek drobno posiekać.
Chiles jalapeńos pokroić w drobną kostkę, wymieszać dokładnie z krabami i doprawić całość solą oraz pieprzem. Awokado przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć z nich pestki. Połówki awokado nadziać mieszanką z krabów. Podawać z tortillami. |
|
Region: Kuchnia meksykańska |
|
Przepis czytano już 8363 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |