|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Napój malinowy |
|
Poziom: łatwy Czas: 10 min. Porcji: 6 Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 szklanki bardzo mocnej, aromatycznej, świeżo parzonej herbaty
- szklanka malinowego "wystanego" soku
- 4 łyżeczki cukru pudru
- 4 krążki cytryny
- kostki lodu z przegotowanej wody
|
Opis przygotowania: Na spodzie szklanek układamy krążki cytryny, posypujemy cukrem pudrem, odstawiamy - cukier powinien się roztopić.
W dzbanku łączymy chłodną herbatę z sokiem, składniki dokładnie mieszamy.
Na spód szklanek wrzucamy kilka kostek lodu, zalewamy herbatą z sokiem (krążek cytryny może wypłynąć!). Podajemy ze słomką. |
|
Opis / Uwagi: średniokaloryczne, tanie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
| |
Przepis czytano już 5300 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|