|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Nektar mórz południowych |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 6 Głosów: 4 Ocena: 4.75 Składniki: - 4 kopiaste łyżeczki suchej, dobrego gatunku herbaty lub kompozycja kilku gatunków
- 12 kostek cukru
- mała laska wanilii
- 6 niepełnych szklanek wody
- kostki lodu z przegotowanej wody
|
Opis przygotowania: Zagotowujemy 2 szklanki wody z cukrem i wanilią, trzymamy pod przykryciem przez 10 min.
Suchą herbatę sypiemy do imbryka, zalewamy wrzątkiem, parzymy przez 5 min. Cedzimy do dzbanka, dodajemy syrop (wanilię odrzucamy!), całość mieszamy i rozlewamy do wysokich szklanek. Napój podajemy bardzo zimny, z dodatkiem kostek lodu i słomki. |
|
Opis / Uwagi: niskokaloryczne, średniodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
| |
Przepis czytano już 5157 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|