|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ogórki nadziewane |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: 1/2 kg świeżych ogórków,
25 dkg zmielonej wieprzowiny,
1 1/2 łyżki sosu sojowego,
1/2 łyżeczki soli,
1/4 łyżeczki glutasoli,
vegety lub jarzynki,
1 jajo,
1 1/2 łyżki oleju,
2 łyżeczki posiekanej cebuli,
1 łyżeczka drobno posiekanego świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku.
|
Opis przygotowania: Wymyte ogórki przekroić w poprzek na 2 cm plastry. Łyżeczką wydrążyć miąższ, tworząc obrączki. Lekko osolić (1/4 łyżeczki), odstawić na 15 min. do osączenia. Mięso wymieszać z jajkiem, sosem sojowym, 1/4 łyżeczki soli, glutasolą lub substytutem, cebulą i imbirem. Obrączki ogórka osuszyć w ściereczce, napełnić farszem. Olej wlać na gorącą patelnię, mocno rozgrzać, zestawić z ognia, ułożyć faszerowane ogórki na rozgrzanym tłuszczu, postawić na średnim gazie, smażyć do zrumienienia (tylko z jednej strony), wlać 4 łyżki wody, przykryć, dusić do wyparowania płynu (ok. 5 min.). Podawać na ciepło lub na zimno. |
|
Region: Kuchnia chińska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 8937 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|