|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Omlet biszkoptowy I |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 4 jaja
- 40 g mąki
- 20 g tłuszczu
- sól do smaku
|
Opis przygotowania: Jaja wybić oddzielając żółtka od białek. Żółtka rozmieszać, posolić, natomiast białka ubić na sztywną pianę. Żółtka wymieszać ostrożnie z pianą, dodać przesianą mąkę, wymieszać, wlać na rozgrzany na patelni tłuszcz i smażyć. Ścięty omlet można jeszcze włożyć na kilka minut do gorącego piekarnika i wyjąć go po lekkim zrumienieniu. Można go nadziewać różnymi dodatkami. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 5687 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|