| Oryginalny warkocz z mięs | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 40 min.
 Porcji: 8
 Głosów: 0Ocena: 0.00
500 g filetu z indyka
 500 g karkówki
 500 g schabu
 80 ml wytrawnego białego wina
 500 g miąższu dyni
 sól
 pieprz
 5 łyżek oleju
 2 łyzeczki jasnego sosu sojowego
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: 1.Mięso pokroić na długie,grube paski.Z podanych składników przygotować marynatę i zalać nim mięso.Chłodzić 4 godziny.Trzy różne gatunki mięsa przeplatać ze sobą jak warkocz ( końce spiąć wykałaczką).Obsmazyć mięso,podlać winem i dusić do miękkości,po czym grillować do zrumienienia.Do pozostałego w garnku sosu dodać pokrojony w kostkę miąższ dyni i dusić do miękkości.doprawić przyprawami i jasnym sosem sojowym.Warkocz podawać z dynią.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Bardzo efektownie wygląda i jeszcze bardziej smakuje.
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Duszone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  natalina4 | 
	| Przepis czytano już 4234 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |