|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Płaty kurczaka w sosie z czarnej fasoli |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 50 dkg filetów z piersi kurczaka (bez skóry i kości),
półtorej łyżki osączonej,
czarnej fasoli z puszki,
łyżka sosu sojowego,
łyżeczka brązowego cukru,
2 łyżki oleju,
2 zmiażdżone ząbki czosnku,
łyżeczka mąki kukurydzianej.
|
Opis przygotowania: Filety włożyć do zamrażalnika, aby stwardniały (lecz nie zamarzły). Wyjąć i pokroić w poprzek w bardzo cienkie płatki.
Fasolę opłukać na sicie pod bieżącą wodą, aby usunąć nadmiar soli. Wymieszać fasolę z sosem sojowym, cukrem i trzema łyżkami wody. Utrzeć lub zmiksować. W woku lub na dużej patelni rozgrzać olej. Smażyć płaty kurczaka, aż zbieleją. Wtedy dodać czosnek, wymieszać, dodać sos z fasoli i doprowadzić wszystko do zawrzenia. Zmniejszyć ogiei dusić, aż mięso będzie miękkie (około 4 min.). Mąkę kukurydzianą wymieszać z łyżką wody, wlać do potrawy i zagotować mieszając, aż sos zgęstnieje. Podawać na gorąco. |
|
Region: Kuchnia australijska | Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 8970 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|