przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Paprykarz do chleba

Poziom: średni
Głosów: 4
Ocena: 4.00
Składniki:
- 3 kg pomidorów
- 1 kg marchwi
- 1 kg cebuli
- 1/4 szklanki octu 10%
- 1/2 szklanki oliwy z oliwek
- 1 szklanka ryżu
- 1/4 szklanki cukru
- sól
- pieprz
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki

Opis przygotowania:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórek i pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na grubej tarce. Cebulę pokroić w kostkę. Wszystko przełożyć do dużego garnka i gotować 1 godzinę na małym ogniu. Następnie dodać ocet, oliwę, ryż i gotować jeszcze 20 minut, cały czas mieszając. Dodać sól, pieprz, cukier. Dokładnie wymieszać i nakładać paprykarz do słoików i pasteryzować około 15 minut.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 8464 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)






troche zmieniłam
Dodał/a syladance dnia 2011-01-27 11:58:39

ja daje trochę miej octu, ale za to dodaję rybkę. Np. filety mintaja. REWELACJA!!!!! na imprezach domowych , goście się nim zajadają!

nie zadowolona
Dodał/a ~beatka dnia 2009-07-28 17:14:00

nie jestem zadowolona z tego przepisu. Jak dlamnie to za duzo oliwy i za duzo octu.











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin