| Parówki z serem w cieście francuskim | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniCzas:  30 min.Głosów: 0Ocena: 0.00
Ciekawa alternatywa dla zwykłych parówek - parówki w cieście francuskim
 doskonałe na ciepło, dobre jako przekąska na zimno.
 parówki (u mnie z szynki)
 żółty ser w plastrach - sztuk tyle co parówek
 opakowanie ciasta francuskiego
 wystarczy do ok. 10 parówek)
 papryka słodka
 1 jajko
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Ciasto francuskie kroimy wzdłuż na paski o szerokości około 2 cm.
 Plasterki sera posypujemy słodką papryką. Owijamy parówki serem (dłuższym bokiem i papryką do parówek), a następnie paskami ciasta.Ja zostawiam końce parówek nieowinięte-fajnie wyglądają i super się przypiekają.  Ciasto lekko dociskamy.
 
 Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy około 20 minut, aż ciasto się ładnie zarumieni.
 
 Podajemy z keczupem , sosem czosnkowym lub innym ulubionym.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Zapiekane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  adam | 
	| Przepis czytano już 4124 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |