| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Pieczeń wołowa a la jardiniere |  
	 |  
		Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: 1.5 kg wołoweg mięsa pieczeniowego, 
3 marchewki, 
pietruszka, 
kawałek selera, 
2 cebule, 
mała puszka fasoli szparagowej, 
2 łyżki masła roślinnego, 
łyżka masła, 
1 szkl. czerwonego wina, 
sól, 
pieprz.
 
  |  
	Opis przygotowania: Mięso zbić mocno, natrzeć solą, odstawić na 1.5 h. Następnie obrumienić na maśle roślinnym. Jarzyny obrać, umyć, pokroić w plastry. Na dnie rondla ułożyć połowę warzyw, na nich mięso, przykryć resztą warzyw. Zalać 1 szkl. czerwonego wina, dodać przyprawy, masło i dusić pod przykrycierm, aż wołowina będzie miękka. Mięso wyjąć, wystudzić, pokroić w plastry, ułożyć na półmisku. Połową warzyw obłożyć mięso. Pozostałe przetrzeć przez sito, połączyć z sosem, podgrzać i wlać do sosjerki. |  
	 |  
	| Region:  Kuchnia francuska |  | Sposób przygotowania:  Duszone |  	 |  
		| Przepis czytano już 9110 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |