Pieczone jabłka z nadzieniem |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Głosów: 6 Ocena: 4.17 Składniki: - 1 kg jabłek (duże)
- 50 g masy marcepanowej
- 50 g orzechów
- 50 g sparzonych rodzynek
- 20 g marmolady
- 20 g miodu
- 20 ml soku z cytryny
|
Opis przygotowania: Orzechy posiekać, rodzynki umyć marcepan i marmoladę wymieszać widelcem, dodać orzech, rodzynki i wszystko wymieszać. Jabłka umyć i przy pomocy łyżki do drążenia lub noża usunąć gniazda nasienne, skórkę jabłka naciąć dokoła, jabłka włożyć w formie i wciskać łyżeczką nadzienie od otworu, polać wymieszanym miodem z sokiem z cytryny.
Piec w temperaturze 180*C przez ok. 20-30 min |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: lozdii26 |
Przepis czytano już 8074 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |