|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pierniczki w/g s.Anieli Gareckiej |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Głosów: 2 Ocena: 4.00 Składniki: 50 dkg mąki
1 łyżeczka: kakao, sody, cynamonu, goździków mielonych, imbiru, gałki muszkatałowej
10 dkg: masła rozpuszczonego, cukru, miodu
0,5 szklanki mleka(rozpuścić miód jeśli jest twardy)
1 jajko
|
Opis przygotowania: Do miski dodać przyprawy, kakao, sodę- wymieszać i wbić 1 jajko, miód, masło rozpuszczone z cukrem, mleko(jeśli miód jest twardy)
Ciasto wymieszać i zarobić na stolnicy podsypując mąką.
Rozwałkować i wykrawać foremkami ciasteczka.
Piec w temp. 180 stopni przez 15 - 20 minut.
Blachę podsypać lekko mąką i układać pierniczki.
Lukier: 1 białko utrzeć z cukrem pudrem (cukru tyle aby można było smarować pędzelkiem) |
|
|
Przepis został dodany przez: adam | Przepis czytano już 4858 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|