Piernik z czarną porzeczką |
|
Poziom: łatwy Czas: 60 min. Porcji: 10 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 4 szklanki mąki
5 jajek
1 słoik dżemu z czarnej porzeczki
2 szklanki cukru
2 szklanki mleka
1 szklanka oleju
1 opakowanie cukru waniliowego
2 łyżki cynamonu
2 łyżeczki sody
2 łyżki kakao
2 łyżki przyprawy do piernika
10 dag bakalii
|
Opis przygotowania: 1 . Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na puszystą masę .
2 . Ciągle mieszając , dodawać na przemian mleko i mąkę . Wlewać stopniowo olej , dodać kakao , cynamon , sodę i przyprawę do piernika . Na koniec dżem i bakalie .
3 . Masę przełóż do natłuszczonej blachy . Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni C . Po upieczeniu można polać polewą czekoladową . |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: natalina4 |
Przepis czytano już 5022 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |