Pikantny karczek z grilla |
|
Poziom: łatwy Czas: 50 min. Porcji: 6 Głosów: 5 Ocena: 4.40 Składniki: - 3/4 kg schabu
- 10 łyżek oleju
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki pikantnego ketchupu
- 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
- 1/2 łyżeczki majeranku
- sok z 1 cytryny
- szczypta chilli
- pieprz
- sól
- folia aluminiowa (np. Paclan)
|
Opis przygotowania: Mięso płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kotlety o grubości ok. 1 cm. Każdy z nich rozbijamy tłuczkiem i oprószamy pieprzem i solą. W naczyniu mieszamy: olej, ketchup, chilli, sok z cytryny, majeranek, bazylię i zmiażdżony czosnek. Grubą warstwą marynaty smarujemy kotlety. Zawijamy w folię aluminiową i pozostawiamy na kilka godzin w lodówce. Grillujemy po 20 minut z każdej strony. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis został dodany przez: karolina |
Przepis czytano już 9859 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |