|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pomidory faszerowane na sposób francuski |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Porcji: 8 Głosów: 1 Ocena: 4.00 Składniki: - 8 dojrzałych, jędrnych pomidorów
- liście sałaty
- liście selera
- migdały (obrane z łupinek)
- sól
- pieprz
- zielenina
farsz:
- seler średniej wielkości
- 2 winne jabłka
- sok z cytryny
- 1/2 szklanki majonezu
- szklanka niezbyt drobno posiekanych migdałów (sparzonych, obranych z łupinek)
- sól
- pieprz
- cukier puder
|
Opis przygotowania: Z pomidorów ścinamy wierzchy, łyżeczką usuwamy miąższ i pestki, oprószamy solą i pieprzem, dostawiamy w chłodne miejsce.
Przygotowujemy farsz: seler ucieramy na tarce do jarzyn z małymi otworami i natychmiast kropimy sokiem z cytryny, by nie ściemniał. Dodajemy utarte jabłka, posiekane migdały, składniki łączymy z majonezem, gdy trzeba, doprawiamy do smaku. Nadziewamy przygotowane pomidory, układamy na liściach sałaty, posypujemy zieleniną, przybieramy liśćmi selera i migdałami. Podajemy zaraz po przygotowaniu |
|
Opis / Uwagi: średniokaloryczne, średnodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
| |
Przepis czytano już 7922 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|