| Pyra z gzikiem | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwyCzas: 10 min.
 Porcji: 5porcji
 Głosów: 1Ocena: 1.00
- 5 dużych ziemniaków (pieczonych lub ugotowanych w mundurkach)
 Gzik:
 - 300 g cebuli
 - 2 pęczki szczypiorku
 - 1 opakowanie śmietany szczecineckiej
 - 1kg serka turka (lub inny twaróg półtłusty)
 - sól pieprz do smaku
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Cebulę kroimy drobno w kostkę posypujemy solą i odstawiamy na jakiś czas. Dodajemy resztę składników dokładnie mieszamy.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  madagaskar | 
	| Przepis czytano już 5081 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |