Racuchy ryżowe |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1/2 kg ryżu
- 300 g mąki
- 15 g proszku do pieczenia
- 4 jaja
- 100 ml mleka
- 60 g cukru
- cukier waniliowy
- szczypta soli
|
Opis przygotowania: Ryż gotujemy mieszamy z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem oraz mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z ryżem.Na koniec dodajemy szczyptę soli do smaku. Smażymy na patelni z dodatkiem oleju. Podajemy ciepłe z powidłami, dżemem lub cukrem pudrem. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: lozdii26 |
Przepis czytano już 5432 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |