przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ratatouille

Poziom: średni
Czas: 30 min.
Porcji: 6
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 3 bakłażany
- 2 cukinie
- 8 ząbków czosnku
- 2 ostre papryczki czuszki
- 3 papryki
- 2 cebule
- 1 puszka pomidorów
- 3 łyżki oliwy
po 1/2 łyżeczki
- bazylii
- majeranku
- tymianku
- estragonu
- szałwii
- rozmarynu
- 2-3 łyżki jarzynki
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Bakłażany kroję w kostkę, posypuję solą, odstawiam na 20 minut. Następnie płuczę w wodzie, cukinie kroję w pół-plastry, cebule siekam, czosnek siekam, paprykę i czuszki czyszczę z gniazd nasiennych, kroje.
Bakłażana wrzucam na rozgrzaną oliwę, dodaję czosnek. Po chwili przekładam do dużego garnka i dodaję warzywa. Doprawiam jarzynką, solą, pieprzem i mieszam. Dodaję pomidory i resztę ziół. Potrawę duszę 10 minut.
Region:  Kuchnia francuska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  agnieszkakarlik
Przepis czytano już 7183 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a agnieszkakarlik














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin