| Ratatouille | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 30 min.
 Porcji: 6
 Głosów: 1Ocena: 5.00
- 3 bakłażany
 - 2 cukinie
 - 8 ząbków czosnku
 - 2 ostre papryczki czuszki
 - 3 papryki
 - 2 cebule
 - 1 puszka pomidorów
 - 3 łyżki oliwy
 po 1/2 łyżeczki
 - bazylii
 - majeranku
 - tymianku
 - estragonu
 - szałwii
 - rozmarynu
 - 2-3 łyżki jarzynki
 - sól
 - pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Bakłażany kroję w kostkę, posypuję solą, odstawiam na 20 minut. Następnie płuczę w wodzie, cukinie kroję w pół-plastry, cebule siekam, czosnek siekam, paprykę i czuszki czyszczę z gniazd nasiennych, kroje.
 Bakłażana wrzucam na rozgrzaną oliwę, dodaję czosnek. Po chwili przekładam do dużego garnka i dodaję warzywa. Doprawiam jarzynką, solą, pieprzem  i mieszam. Dodaję pomidory i resztę ziół. Potrawę duszę 10 minut.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia francuska | 
| Sposób przygotowania:  Duszone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  agnieszkakarlik | 
	| Przepis czytano już 7877 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |