przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Roladki schabowe


Poziom: średni
Głosów: 6
Ocena: 4.17
Składniki:
- 7 kotletów schabowych bez kości
- vegeta
- pieprz
- sól
- pęczek koperku
- masło (podmrożone)
- 2 -3 jajka
- 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18%
- bułka tarta
- olej do smażenia

Opis przygotowania:
Kotlety schabowe umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, rozbić jak najcieniej, leciutko posolić.
Jajka rozbić, dodać śmietanę, troszkę vegety i pieprzu (wszystko dokładnie roztrzepać na jednolitą masę)
Koperek posiekać, na każdy rozbity kotlet nakładać po trochu masła i posiekanego koperku.
Zawijać ścisło roladki, najpierw boki, potem przód, następnie panierować w bułce tartej, masie jajeczno-śmietanowej, na końcu znów w bułce tartej.
Smażyć na małym ogniu, na złoty kolor około 8-10 min, kilkakrotnie przekręcając żeby się dopiekły (można podlać odrobinę wody i parować kilka minutek pod przykryciem). U nas się nie paruje, lubimy chrupiące roladki.
Polecam i Smacznego
Przepis został dodany przez:  anullkaa7
Przepis czytano już 7498 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin