| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Roladki wołowe |  
	 |  
		Poziom: trudny Czas: ponad 2 godz. Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: 60 dag wołowiny bez kości 
4 ogórki 
łyżka musztardy 
8 plastrów wędzonego boczku 
łyżka mąki 
5 łyżek oleju 
łyżka koncentratu pomidorowego 
łyżka mielonej papryki 
2 szkl. bulionu wołowego 
30 dag marchewki 
30 dag małych cebulek 
2 łyżki masła 
zielona pietruszka 
sól, pieprz
 
  |  
	Opis przygotowania: Ogórki pokroić wzdłuż na plasterki. Mięso opłukać, pokroić na 4 plastry, rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Położyć na nim po 2 plastry boczku i kilka plasterków ogórka. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami, oprószyć mąką. Rozgrzać olej, obsmażyć roladki, wlać bulion, dodać koncentrat pomidorowy i mieloną paprykę. Przykryć i dusić na małym ogniu 70-80 min. Marchewki obrać, pokroić w ukośne plastry. Cebulki obrać, pokroić w ćwiartki. Warzywa włożyć do roladek na 20 min. przed końcem duszenia. Na koniec do rondla włożyć masło, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Udekorować nacią. |  
	 |  
		 |  
		| Przepis czytano już 5333 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |