Roladki z kurczaka z ananasem i kokosem |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: curry - 1 łyżka
ananas w puszce - 1 sztuka
pierś z kurczaka - 2 sztuki
wiórki kokosowe - 1/2 szklanki
Przyprawa Do kurczaka 25g Knorr - 1 szczypta
śmietana UHT 30% - 200 mililitrów
Przyprawa Delikat 75 g Knorr - 1 szczypta
ser żółty tarty, np. Gouda - 40 gramów
|
Opis przygotowania: 1.Mięso rozkrój wzdłuż na pół i roztłucz tłuczkiem. Dopraw przyprawą do kurczaka KNORR.
2.Odsącz ananasa i pokrój w kostkę. Następnie na mięso wyłóż kostki ananasa i posyp startym serem.
3.Przy pomocy folii zawiń mięso z farszem w rulon. Odstaw do lodówki na 2 godziny aby mięso zachowało odpowiednią formę.
stopni
4.Roladkę odwiń z folii, obsmaż na patelni aż uzyska złoty kolor. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez ok. 15 minut.
5.W rondlu zagotuj śmietanę z curry i wiórkami kokosa. Dopraw solą, pieprzem i Delikatem KNORR. Gotuj, aż sos uzyska odpowiednią konsystencję. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 4237 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |