|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ryż po staropolsku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: 25 dkg ryżu,
0.5 l wywaru z drobiu,
10 dkg suszonych śliwek,
8 dkg grzybów suszonych,
100 ml śmietany, żółtko,
natka pietruszki,
sól,
pieprz i sok z cytryny do smaku,
tłuszcz i bułka tarta do naczynia.
|
Opis przygotowania: Ryż opłukać, zalać wywarem, zamieszać, przykryć i ugotować. Grzyby i śliwki umyć, namoczyć w osobnych naczyniach, ugotować, pokrajać w kostkę, wymieszać z ryżem, doprawić. Następnie przełożyć do wysmarowanego i posypanego bułką tartą naczynia, wyrównać powierzchnię, polać śmietaną połączoną z żółtkiem, posiekaną natką pietruszki i przyprawami, zapiec. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 9495 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|