|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ryż z bananami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 2.25 Składniki: 25 dag ryżu,
3 pomidory,
3 banany,
18 parówek koktajlowych,
szczypta szafranu,
1/2 szklanki oliwy,
sól,
pieprz
|
Opis przygotowania: Ryż ugotować w dużej ilości wody z solą i szafranem. Zalać zimną wodą, odcedzić i podsuszyć w piekarniku, skropić łyżką oliwy i od czasu do czasu zamieszać. Gorący ryż ułożyć w salaterce, obłożyć połówkami pomidorów, usmażonych bez skórki na oliwie i przyprawionych solą i pieprzem, oraz bananami przekrojonymi wzdłuż i usmażonymi na oliwie. Na ryżu położyć przysmażone na złoty kolor parówki. Podawać na gorąco. |
|
|
Przepis czytano już 10112 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|