Sałatka po amerykańsku |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 15 min. Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: 2 główki sałaty
2 ogórki
2 jabłka
100 g mandarynek
100 g gotowanej kukurydzy cukrowej
100 g majonezu
2 łyżki śmietany
20 g likieru pomarańczowego
kilka rzodkiewek
sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Sałatę ułożyć w salaterce. Mandarynki obrać, podzielić na cząstki. Obrane jabłka pokroić. Ogórki, rzodkiewki obrać i pokroić w plastry, wymieszać z owocami, kukurydzą i likierem, doprawić. Wymieszać z sałatą. Majonez wymieszać ze śmietaną, doprawić, podać w sosjerce. |
|
Region: Kuchnia amerykańska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis czytano już 9779 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |