Sałatka z czerwonej kapusty ze śliwkami |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Porcji: 6 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: * 30 dag poszatkowanej czerwonej kapusty,
* 1 łyżka octu winnego,
* 10 dag suszonych śliwek,
* 2 pokrojone jabłka,
* szalotka.
sos:
jogurt,
sok z cytryny,
2 łyżeczki oleju,
2 łyżeczki miodu.
|
Opis przygotowania: Kapustę zblanszować, skropić octem winnym, dodać pokrojone na połówki lub ćwiartki śliwki, jabłka pokrojone w kostkę.
Składniki sosu wymieszać i polać gotowym sosem sałatkę.
Pani domu poleca: "Pyszne sałatki" |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 6246 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |