przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka z czerwonej kapusty ze śliwkami

Poziom: średni
Czas: 30 min.
Porcji: 6
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
* 30 dag poszatkowanej czerwonej kapusty,
* 1 łyżka octu winnego,
* 10 dag suszonych śliwek,
* 2 pokrojone jabłka,
* szalotka.
sos:
jogurt,
sok z cytryny,
2 łyżeczki oleju,
2 łyżeczki miodu.

Opis przygotowania:
Kapustę zblanszować, skropić octem winnym, dodać pokrojone na połówki lub ćwiartki śliwki, jabłka pokrojone w kostkę.
Składniki sosu wymieszać i polać gotowym sosem sałatkę.
Pani domu poleca: "Pyszne sałatki"
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 6246 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin