Salsa na ostro |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 łyżki oliwy
- 50 g cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 800 g pomidorów krojonych Podravka
- 1 łyżka Vegety Pikantnej
- 50 ml białego wina
- 1 łyżka posiekanej bazylii
|
Opis przygotowania: Przygotowanie: Na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę, dodać wyciśnięty czosnek, pomidory krojone i Vegetę pikantną. Dusić na wolnym ogniu 15 minut. Gotować, stopniowo dolewając wody, aż potrawa osiągnie pożądaną gęstość. Gotową salsę posypać bazylią. Ciepłą salsę można podawać z kopytkami, spaghetti lub z innego rodzaju kluskami. |
|
|
Przepis został dodany przez: renata5 |
Przepis czytano już 5129 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |