Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 8 cienkich plasterków bekonu
- 8 kromek żytniego chleba tostowego
- 2 szklanki startego ostrego sera cheddar
- 8 cząstek pomidora (bez nasionek osączonych z soku na papierowym ręczniku)
- 4 łyżki majonezu
|
Opis przygotowania: Wysmaż bekon na średnim ogniu, aż będzie rumiany i chrupiący (ok. 6 minut). Podczas smażenia odwracaj od czasu do czasu. Skwarki przełóż na papierowy ręcznik, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Cztery kromki chleba posyp serem, na wierzchu ułóż po 2 cząstki pomidora. Posyp pieprzem, przykryj 2 plasterkami smażonego bekonu. Posyp resztą sera, przykryj pozostałymi kromkami. Wierzch sandwiczów posmaruj majonezem. Rozgrzej dwie duże patelnie. Na każdej ułóż po 2 sandwicze, stroną z majonezem do dołu. Sandwicze obciąż talerzykiem, smaż około 2 minut, aż spód się przyrumieni. Wierzch każdego sandwicza posmaruj resztą majonezu, odwróć majonezem do dołu, smaż kolejne 2 minuty. Przed podaniem przekrój po przekątnej na połowę. |
|
Region: Kuchnia amerykańska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 9119 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |