| Smażone zielone pomidory | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 20 min.
 Głosów: 1Ocena: 5.00
- 1/2 szklanki kaszki kukurydzianej
 - 15 dag wędzonego boczku w plasterkach
 - 4-6 zielonych pomidorów
 - sól
 - pieprz
 - ew. tabasco i kwaśna śmietana
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Pomidory pokrój w plastry, posól i popieprz, obtocz w kaszce. Na patelni podsmaż boczek, tak aby tłuszcz się wytopił i powstały skwarki. Odłóż je, a na tłuszczu usmaż pomidory. Podawaj ze skwarkami, tabasco i śmietaną.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia amerykańska | 
| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 12303 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |