Smażone zielone pomidory |
|
Poziom: średni Czas: 20 min. Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 1/2 szklanki kaszki kukurydzianej
- 15 dag wędzonego boczku w plasterkach
- 4-6 zielonych pomidorów
- sól
- pieprz
- ew. tabasco i kwaśna śmietana
|
Opis przygotowania: Pomidory pokrój w plastry, posól i popieprz, obtocz w kaszce. Na patelni podsmaż boczek, tak aby tłuszcz się wytopił i powstały skwarki. Odłóż je, a na tłuszczu usmaż pomidory. Podawaj ze skwarkami, tabasco i śmietaną. |
|
Region: Kuchnia amerykańska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 11600 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |