Smardze w cieście naleśnikowym |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - Smardze (tylko kapelusze)
- mleko
- jaja
- mąka
- sól
- odrobina utartej gałki muszkatołowej
- olej i masło do smażenia
|
Opis przygotowania: Oczyszczone kapelusze sparzyć, odsączyć, osuszyć. Ciasto naleśnikowe nie za gęste przygotować z 2 jaj, 1 szkl. mleka, łyżki oleju i ok. 200 g mąki. Sól wymieszać z gałką i posypać kapelusze smardzów. Kolejno zanurzać w cieście i smażyć na złoto w mieszance oleju i masła. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 5937 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |