| Soczewica na zimno | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 25 dag soczewicy
 - 2 łyżki dobrego oleju (np. sojowego)
 - sól do smaku
 - sos vinaigrette
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Przebraną soczewicę zalać w szybkowarze wodą tak, by ją pokrywała. Wlać olej, posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać na zimno jako przystawkę, polaną sosem vinaigrette.
 | 
	|  | 
		|  | 
		| Przepis czytano już 5197 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |