Sos barbecue III |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 szkl. "red devil hot sauce"
- 2.5 łyżeczki kruszonego chilli
- 1 mała cebula - pokrojona w plasterki
- 1 łodyga selera - pokrojona w plasterki
- 3 szkl. rozdrobnionych pomidorów (mogą być z puszki)
- 1.5 szkl. wody
- 1.5 szkl. cukru
- 1 cytryna - pokrojona w plastry
|
Opis przygotowania: Wymieszać wszystkie składniki w garnku z grubym dnem i podgrzewać tylko tyle, aby sos był gorący. Nie zagotować, bo ściemnieje i stanie się rzadki. Schłodzić do temperatury pokojowej, przecedzić i przechowywać w dobrze zakręconym słoiku, w lodówce. |
|
Region: Kuchnia amerykańska |
|
Przepis czytano już 7294 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |