Sos barbecue na słodko |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 szkl. keczupu heinz
- prawie 0.5 szkl. brązowego cukru (ostrożnie!)
- starta skórka z 1 cytryny
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżki sosu worcestershire
- 1.5 - 2 łyżki tabasco
- sol
- pieprz
- ocet winny
|
Opis przygotowania: Wszystkie składniki zagotuj w garnku i trzymaj ma małym ogniu ok. 0.5 h. Dodawaj przyprawy po trochu, żeby złapać właściwy smak. Słodycz, kwas i ostrość mają się przenikać, ale to jest wersja zdecydowanie słodka. |
|
Region: Kuchnia amerykańska |
|
Przepis czytano już 7175 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |