|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sos z grzybów świeżych |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 30 dag świeżych grzybów mogą być również pieczarki
- 2 łyżki oliwy
- 1/2 łyżki masła
- 1 łyża mąki,2 cebule
- 1/2 szklanki śmietany
- 1/2 szklanki mleka
- sól
- pieprz
- posiekana zielona pietruszka
|
Opis przygotowania: Grzyby oczyścić (z maślaków ściągnąć skórkę z kapelusza),umyć, osuszyć i drobno pokroić (malutkie pozostawiamy w całości, średnie kroimy na połówki lub ćwiartki)
Do przyrządzania sosu z grzybów wykorzystujemy cebule, którą trzeba obrać, opłukać, drobno posiekać i lekko podrumienić na oliwie.
Do podrumienionej cebuli dodajemy grzyby. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 30 minut, solimy, oprószamy przesianą mąką, dodajemy mleko, mieszamy, zagotowujemy i dodajemy śmietanę. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Mieszamy z natką pietruszki - posiekaną. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 7853 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|