Spaghetti carbonara |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Głosów: 5 Ocena: 4.20 Składniki: - boczek
- oliwa
- 1 papryczka peperoncini
- ok 100 ml śmietany
- natka pietruszki
- 1 jajko na osobę
- parmezan ( im więcej tym sos będzie bardziej gęsty)
- sól, pieprz do smaku
|
Opis przygotowania: Pokrojony w kostkę boczek usmażyć na patelni z oliwą i peperoncini. Gdy będzie nieco przyrumieniony dolać kieliszek śmietany.
Osobno: rozbełtać natkę pietruszki + 1 żółtko na osobę. Na koniec dodać starty parmezan.
Ugotować spaghetti. Ugotowany makaron dodać do boczku na patelni i zmieszać wraz z żółtkami pietruszką i parmezanem. Dusić wszystko około 5 minut |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: milovia |
Przepis czytano już 10757 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |