Staropolski napój orzeźwiający zwany szlacheckim |
|
Poziom: łatwy Czas: 10 min. Porcji: 6 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 szklanki soku pomidorowego
- 2 szklanki soku z kwaszonej kapusty
- 2 szklanki przegotowanej, chłodnej wody
- łyżeczka przyprawy do zup
- sól i cukier do smaku
- kopiasta łyżka najdrobniej posiekanej zieleniny (np. kompozycja: koperek, szczypior, natka pietruszki, rzeżucha)
|
Opis przygotowania: Odciśnięty, przecedzony przez sito sok z kapusty łączymy z sokiem pomidorowym oraz wodą, doprawiamy do smaku solą, cukrem i przyprawą do zup. Chłodzimy. Podajemy w wysokich szklankach. Wierzch oprószamy bardzo obficie zieleniną. |
|
Opis / Uwagi: niskokaloryczne, średnio-drogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
|
Region: Kuchnia polska |
|
Przepis czytano już 7435 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |