|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Surówkowy kompot z jeżyn i jabłek |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 2 - 3 jabłka,
15 dkg jeżyn,
2 - 3 łyżki cukru,
1 płaska łyżeczka cukru pudru,
0.25 łyżeczki cynamonu,
0.5 łyżeczki cukru waniliowego,
2 goździki,
skórka z cytryny,
sok z cytryny.
|
Opis przygotowania: Jabłka umyć, obrać ze skórki, utrzeć na tarce o dużych otworach, skrapiając sokiem z cytryny. Cukier puder wymieszać z cynamonem i cukrem waniliowym, dodać do jabłek. Jeżyny starannie umyć i przetrzeć przez sito. Zagotować wodę (2 szkl.) z cukrem, odstawić. Wymieszać z przecierem z jeżyn i zalać przygotowane jabłka. Podawać kompot mocno ochłodzony w lodówce. |
|
|
Przepis czytano już 6054 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|