|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Surówkowy kompot z malin i porzeczek |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 30 dkg malin,
20 dkg czerwonych lub czarnych porzeczek,
4 łyżki cukru,
2 łyżki cukru pudru.
|
Opis przygotowania: Owoce umyć, oczyścić z szypułek, opłukane osączyć. Maliny ułożyć na salaterce lub w kompotierkach, posypać cukrem pudrem. Porzeczki przetrzeć przez gęste sito. Przegotować 2 szkl. wody z cukrem, lekko przestudzić, po czym wymieszać z przecierem porzeczkowym. Zalać maliny i odstawić do lodówki. Podawać po oziębieniu. |
|
|
Przepis czytano już 6249 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|