|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Szarlotka kremowa |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 2 budynie o smaku waniliowym,
3 szkl. mleka,
1 kg jabłek,
3 szkl. mąki,
2 łyżki soku z cytryny,
jajko,
2 żółtka,
kostka margaryny,
0.75 szkl. cukru pudru,
2 łyżki śmietany,
łyżeczka proszku do pieczenia.
|
Opis przygotowania: Z mąki, margaryny, żółtek, jajka, cukru, śmietany i proszku zagnieść ciasto. Połowę schłodzić, drugą rozwałkować, nałożyć do tortownicy. Budynie ugotować na mleku. Jabłka obrać, pokroić, skropić sokiem z cytryny, ułożyć na cieście, zalać budyniem. Zetrzeć schłodzone ciasto. Piec ok. 45 min. w temp. 200°C. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 6226 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|