przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Szarlotka kremowa

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
2 budynie o smaku waniliowym,
3 szkl. mleka,
1 kg jabłek,
3 szkl. mąki,
2 łyżki soku z cytryny,
jajko,
2 żółtka,
kostka margaryny,
0.75 szkl. cukru pudru,
2 łyżki śmietany,
łyżeczka proszku do pieczenia.

Opis przygotowania:
Z mąki, margaryny, żółtek, jajka, cukru, śmietany i proszku zagnieść ciasto. Połowę schłodzić, drugą rozwałkować, nałożyć do tortownicy. Budynie ugotować na mleku. Jabłka obrać, pokroić, skropić sokiem z cytryny, ułożyć na cieście, zalać budyniem. Zetrzeć schłodzone ciasto. Piec ok. 45 min. w temp. 200°C.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 6226 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin