| Szaszłyk węgierski | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 5.00
- cebula - 1 szt
 - chuda cielęcina - 25 dag
 - chuda wieprzowina - 25 dag
 - chuda wołowina - 25 dag
 - czerwona papryka - 1 strąk
 - jarzynka do mięs Winiary - 1 do smaku
 - mielony kminek - 1 łyżeczka
 - olej - 5 łyżek
 - pieprz Cayenne - 1 łyżeczka
 - słodka papryka - 1 łyżeczka
 - sok z cytryny - 3 łyżki
 - żółta papryka - 1 strąk
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Umyte kawałki mięsa mocno wygnieć ręką, a następnie pokrój w równą kostkę. Każdy z gatunków mięsa ułóż w osobnym głębokim talerzu, skrop sokiem z cytryny i polej olejem. Cielęcinę posyp słodką papryką, wołowinę - pieprzem cayenne, a wieprzowinę - kminkiem. Dobrze wymieszaj zawartość talerzy, przykryj je i zostaw na 3-4 godziny w chłodnym miejscu. Oczyszczone z gniazd nasiennych papryki potnij w równe kawałki, a cebulę w grube plastry. Nadziewaj na szpadki na przemian poszczególne gatunki mięsa, kawałki papryki i plastry cebuli, oprósz je Jarzynką i upiecz na rożnie, smarując co jakiś czas oliwą. Podawaj z ryżem lub frytkami i surówkami.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia węgierska | 
| Sposób przygotowania:  Grillowane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 10358 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |