| Szaszłyk ze śliwkami | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 5.00
- po 6 dag polędwicy wołowej i jagnięciny nowozelandzkiej
 - po 3 dag rostbefu i boczku wędzonego
 - 1 ząbek czosnku
 - 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
 - 2 łyżeczki majeranku
 - 8 śliwek suszonych bez pestek
 - 2 grzyby portobello lub 2 pieczarki (7 dag)
 - 1 papryka
 - 1 czerwona cebula
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Mięso pokrój w kostkę i zamarynuj w paście przygotowanej ze zmiażdżonego czosnku, majeranku i musztardy. Zamarynowane mięso nadziewaj na szpadki na przemian ze śliwkami, grzybami pokrojonymi na ćwiartki i pokrojonymi warzywami. Upiecz na grillu lub usmaż na oleju.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia amerykańska | 
| Sposób przygotowania:  Grillowane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 6761 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |