przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sznycle z kani

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 50 dkg kani (same kapelusze równej wielkości)
- 2 łyżki mąki
- 10 dkg smalcu
- 1 łyżeczka masła
- sól
- pieprz
- 2 łyżki ostrego tartego sera

Opis przygotowania:
Kapelusze kani umyć, obrać ze skórki i wrzucić do wrzącej, osolonej wody, zagotować, odcedzić i osączyć. Gdy ostygną, otaczać je w mące i wkładać na patelnię z rozgrzanym smalcem smażyć obrumieniając z obu stron. Wyłożyć na półmisek, skropić masłem i wstawić na kilkanaście minut do piekarnika. Podawać z dodatkiem jaj, ziemniaków i surówek. Przed podaniem suto posypać utartym serem, najlepiej tylżyckim, mazurskim lub ementalerem.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 4931 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin