Taco de pollo |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 8 tortilli
- 2 piersi z kurczaka
- 1 awokado
- 1 biała cebula
- 2 czerwone cebule
- 1 cytryna
- 8 liści sałaty
- 2-3 pomidory
- szczypiorek
- żółty ser
- oliwa
- salsa, kwaśna śmietana
|
Opis przygotowania: Przygotowujemy tortille lub kupujemy gotowe w sklepie. Piersi kroimy w cieniutkie paseczki i smażymy na wysokim ogniu, doprawiamy je na ostro. Cebulę biała i czerwoną kroimy na cieniutkie talarki lub pół-talarki. Awokado obieramy ze skórki (awokado jest dojrzałe, gdy jest miękkie), usuwamy pestkę i kroimy je na kosteczki. Skrapiamy cytryną, solimy i doprawiamy pieprzem. W kostkę kroimy także pomidora, listki sałaty rwiemy na mniejsze kawałki, szczypiorek drobno siekamy. Na podgrzaną tortillę wkładamy wszystkie składniki, dodajemy trochę śmietany i salsy. Tortillę z farszem zwijamy w naleśnik, na talerzu możemy jeszcze udekorować ją łyżką śmietany posypaną szczypiorkiem. |
|
Region: Kuchnia meksykańska |
|
Przepis został dodany przez: kucharz |
Przepis czytano już 8953 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |