Tatar wołowy | 
	 | 
		Poziom: łatwy Głosów: 6 Ocena: 4.33  Składniki: - 0.5 kg polędwicy wołowej 
- 4 żółtka 
- dwie cebule 
- trochę oliwy 
- sól 
- pieprz
 
  | 
	Opis przygotowania: Mięso dobrze oczyścić z błon, obmyć, wysuszyć, zmielić 3 razy dodać troszkę oliwy, doprawić solą i pieprzem, dodać żółtka i posiekaną drobno cebulę; uformować na ładnym półmisku  i posypać jeszcze cebulką i pieprzem. | 
	 | 
	Opis / Uwagi: formy podawania są różne, jak kto woli | 
		 | 
	 | 
	| Przepis został dodany przez:  dorota82 | 
	| Przepis czytano już 9869 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 2) |