|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Teriyaki z kurczaka z sosem musztardowym |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
4 całe piersi z kurczaka,
 bez skóry i kości,
 każda pokrojona na 12 kawałków,
 8 dymek bez szczypioru,
 każda rozkrojona na 3 części.
 Marynata:
 125 ml sherry,
 125 ml sosu sojowego,
 5 łyżek oliwy,
 4 łyżki brązowego cukru (jak najciemniejszego),
 2 zmiażdżone ząbki czosnku,
 świeżo zmielony czarny pieprz.
 Sos musztardowy:
 125 ml majonezu,
 75 ml musztardy dijon,
 półtorej łyżeczki sosu Worcestershire,
 łyżeczka sosu chilli.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Zmieszać dokładnie składniki sosu, przykryć naczynie wstawić do lodówki na 3 h. Przygotować krótkie bambusowe patyczki (24 sztuki) i moczyć je w wodzie przez 3 h. W dużej misce wymieszać dokładnie składniki marynaty. Wsypać do marynaty kostki mięsa, wymieszać, przykryć i odstawić na 2 h do temperatury pokojowej. Na każdy patyczek nabijać po dwie kostki mięsa, przedzielone cząstką dymki. Pręty rusztu natłuścić olejem. Piec mini-szaszłyki po 2 - 3 min. z każdej strony. Podawać na gorąco. Osobno podać w miseczkach zimny sos.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia australijska |  | Sposób przygotowania:  Grillowane |  |  |  | Przepis czytano już 6505 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |