Terrine z twarogu z nowalijkami |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 1 kg wiejskiego twarogu,
1.5 szkl. śmietany,
pęczek rzodkiewek,
5 młodych ogórków,
kilka młodych cebulek,
pęczek szczypiorku,
sól.
|
Opis przygotowania: Twaróg rozgnieść ze śmietaną. Oczyszczone warzywa pokroić w plasterki, posiekać szczypiorek. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie ze sobą i przyprawić do smaku pieprzem. Formę do keksu wyłożyć przezroczystą folią, wypełnić ją twarogiem, przykryć folią, obciążyć i wstawić do lodówki na 24 h. Przed podaniem wyjąć z formy, zdjąć folię i pokroić w plastry. Ułożyć je na liściach sałaty. Serwować na śniadanie. |
|
Region: Kuchnia francuska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis czytano już 6890 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |