Wątróbka siekana | 
	 | 
		Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 4.00  Składniki: -  60 dkg wątróbki 
- 15 dkg cebuli 
- 0.15 l oleju słonecznikowego 
- sól 
- pieprz do smaku
 
  | 
	Opis przygotowania: Wątróbkę (wołową lub cielęcą) "opalić" żywym ogniem (upiec na ruszcie). Kuchnia żydowska nie dopuszcza bowiem smażenia lub gotowania wątroby. "Opaloną" wątrobę posiekać w drobną kostkę, dodać równie drobno pokrojoną surową cebulę, olej słonecznikowy oraz sól i pieprz do smaku, wszystko dokładnie wymieszać. | 
	 | 
	| Region:  Kuchnia żydowska | 
	 | 
		| Przepis czytano już 11017 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |