| Warzywa mogą być naprawdę pyszne! - przepis na blanszowane warzywa z sosem z tahini i czarnym sezamem | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  b. łatwyCzas:  15 min.Porcji:  3Głosów: 0Ocena: 0.00
"	1 brokuł
 "	2 marchewki
 "	1 rzodkiew biała
 "	kalarepa
 "	2 łyżki czarnego sezamu
 "	1 łyżka tahini naturalnego Primavika  (sos)
 "	1 łyżka musztardy (sos)
 "	2-4 łyżki gorącej wody
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Brokuł podzielić na różyczki. Pozostałe warzywa obrać i pokroić na grube słupki. Wszystkie warzywa zblanszować przez 2-3 minuty we wrzątku. Tahini Primavika i musztardę wymieszać. Dolać tyle wody, aby uzyskało konsystencję gęstego sosu. Polać nim warzywa i posypać podprażonym na patelni czarnym sezamem. Podawać z kaszą lub ryżem. Opcje: Tahini Primavika można zastąpić masłem orzechowym bez soli i cukru Primavika, a musztardę chrzanem  wyjdzie równie rewelacyjnie. Smacznego!
 * Przepis Blanszowane warzywa z sosem z tahini i czarnym sezamem przygotowany został przez Piotra Kucharskiego w ramach kampanii Primavika promującej zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia.  Piotr Kucharski - kucharz znany z programu Dzień Dobry TVN dla wszystkich sympatyków zdrowej i smacznej kuchni przygotował całą serię autorskich przepisów kulinarnych, które dostępne są na stronie primavika.pl
 www.primavika.pl
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  mniam | 
	| Przepis czytano już 3616 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |