przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wegetariańskie quiche

Poziom: średni
Czas: 90 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
ciasto:
22 dag mąki
12 dag masła
5 łyżek zimnej wody
szczypta soli
farsz:
3 pory
6 szparagów
3 dag masła
10 dag tartego sera
6 jajek
2 łyżki śmietany
sól, pieprz

Opis przygotowania:
Przesiać mąkę z solą, dodać masło i wyrabiać, aż ciasto będzie przypominać kruszonkę. Dolać wodę i zagnieść, uformować kulę i włożyć do lodówki na 15 min.
Pory umyć i cienko pokroić, smażyć na maśle razem ze szparagami 15 min., dodać sól i pieprz. Formę wysmarować tłuszczem, wyłożyć dno i ścianki ciastem, ponakłuwać widelcem. Ułożyć na cieście warzywa, tarty ser i ubite ze śmietaną jajka. Piec w gorącym piekarniku ok. 45 min.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 10389 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin